Skip to main content

Toename aantal pick-ups in Europa met 20%

sandra
25 januari 2018

Europese autofabrikanten zien de typisch Amerikaanse auto’s wel zitten, maar in Nederland zijn ze nog niet erg populair. De verkoopcijfers blijven behoorlijk achter.

Ford, Dodge en enkele Japanse merken leveren de pick-ups nu al in Europa. Renault, Fiat en Mercedes komen op korte termijn met een pick-up. De Europese fabrikanten gaan de pick-ups leveren in (bijna) Amerikaanse afmetingen.

Europa
In het eerste halfjaar van 2017 werden in Europa 80.300 pick-ups geregistreerd. Jaarlijks is er een groei van circa 20 procent. De groei kan een gevolg zijn van het toenemende aanbod. Een ander aspect dat ook mee kan spelen is dat de pick-up truck in Europa niet alleen worden gekocht voor zakelijk gebruik, maar ook als stoere vrijetijdsauto.

Nederland
In de Nederlandse verkoopstatistieken blijft het aandeel pick-ups minimaal. Er is wel wát groei te zien. Vijf jaar geleden werden in de eerste tien maanden van het jaar circa 1000 pick-ups verkocht. Dit jaar waren dat er circa 1550.

 

Bron: https://automotive-management.nl/nieuws/laatste-nieuws/internationaal/21263-pickups-groeisegment-op-europese-markt

Created

Gerelateerde artikelen