Skip to main content

Science Fiction op de weg

sandra
25 januari 2018

Zelfrijdende auto’s op de openbare weg. Het lijkt Science Fiction, maar binnenkort is het werkelijkheid. Minister Cora van Nieuwenhuizen stuurde onlangs een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer die tests op de openbare weg met bestuurders op afstand mogelijk maakt.

Zelfrijdend vervoer heeft veel voordelen. Bijvoorbeeld verbetering van de verkeersveiligheid. In nieuwe auto’s zitten nu soms al systemen die automatisch remmen of je in jouw rijbaan houden als je over de lijn gaat. Je hebt ook al auto’s met adaptieve cruise control en automatisch parkeren. In de nabije toekomst kan de autopilootfunctie op de snelweg het stuur helemaal overnemen.

Het is in ons land nu al mogelijk om met zelfrijdende auto’s te testen op de openbare weg, maar er moet nu nog wel een bestuurder in het voertuig aanwezig zijn. In 2019 moeten alle Europese landen klaar zijn om met zelfrijdende auto’s de weg op te kunnen.

 

Bron https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2017/11/22/nieuwe-wet-maakt-testen-auto%E2%80%99s-met-bestuurders-op-afstand-mogelijk

Created

Gerelateerde artikelen