Skip to main content

Positieve presentaties over instromers en zijinstromers

sandra
26 juli 2018

Het is moeilijk goed gemotiveerde medewerkers te krijgen in de branche. Om die reden was het thema tijdens het ‘Assen-evenement’ in juli instroom, doorstroom en zij-instroom. Albert Koops van Koops Autoschade nam het onderwerp zij-instromers voor zijn rekening.

“Ik heb onlangs een vrouw aangenomen, die heeft geleerd voor directiesecretaresse”, begon hij zijn verhaal. “Niet omdat ze dat zelf wilde, maar dat was de wens van haar moeder. Nu heeft Ginette besloten haar hart te volgen en autoschadehersteller te worden. Ik denk dat dit een heel goede manier is om nieuwe medewerkers te krijgen.”

Nieuwe eindbestemming
Hij lichtte zijn visie toe met een personeelsadvertentie, die hij een paar maanden geleden had opgesteld. “Ik wil hiermee ‘reizigers’ aanspreken die onderweg van gedachte zijn veranderd en graag een nieuwe eindbestemming willen bereiken. Je kunt uiteraard gewoon in de trein blijven zitten en dan kom je vanzelf op je 65ste aan op een eindstation. Je kunt onderweg echter ook uitstappen en in een andere trein stappen.”

Voordelen van zij-instromers zijn onder meer hun enthousiasme en motivatie voor het vak. “Ginette staat er volledig blanco in”, knikt Albert. “En dat is goed. Zij moet volledig opnieuw beginnen vanuit haar eigen perspectief. Op die manier kunnen we misschien een verandering teweeg brengen en anders gaan werken. Er is geen personeel meer, dus we zullen nieuwe wegen moeten inslaan. Ik zie heel goede kansen met zij-instromers.”

Tijdens zijn speech uitte hij tevens zijn bezorgdheid over de branche als geheel. “Ik vind het positief om op zo’n evenement als dit samen aan de slag te gaan.” Albert is echter van mening dat er veel moet veranderen, met name op het gebied van scholing. “Er zijn bedrijven die niet investeren in materialen, techniek én kennis. Ze gaan niet mee met de tijd en zijn ook niet geïnteresseerd, terwijl scholing in onze branche juist een must is. Ik ben van mening dat het vreselijk wordt onderschat.”

Sociale Media
Ivo Wouters van De Nationale Academie voor Media en Maatschappij gaf ook een presentatie. Hij vertelde over de invloed van Sociale Media op (jonge) instromers. “Willen jongeren überhaupt wel gekoppeld worden aan het bedrijf waar ze werken? En wat verwachten bedrijven van jongeren?”

Hij begon met drie jongeren die zongen over foto’s maken van een kop koffie voor Instagram en vervolgens koude koffie drinken. “Er werd erg gelachen dus dat was een mooie ijsbreker”, glimlacht Ivo. Instagram bleek meteen een mooi voorbeeld van mediawijs gedrag door bedrijven richting instromers. “Juist de filters maken foto’s ‘mooier’, aldus de jongeren. Maar verfspuiters maken bewust foto’s zonder die filters; zo puur mogelijk dus.”

Ivo gaf ook een overzicht van Sociale Media die worden gebruikt door jongeren. “Dat verschilt eigenlijk niet zo veel met wat wij gebruiken, behalve Snapchat. Daar doen volwassenen niet zoveel mee. Jongeren gebruiken Sociale Media wel anders dan wij.”

Populair
YouTube blijkt heel populair te zijn, ook bij bedrijven. “Ik heb de aanwezigen een kleine tip gegeven: vorm je eigen YouTube-pagina. Geef met duimpjes omhoog of omlaag aan welke filmpjes je leuk vindt of juist niet. Je creëert zo je eigen filterbubbel. Op die manier kun je je pagina – en het kijkgedrag van jongeren - dus veranderen en sturen. Dat was echt een eyeopener voor veel aanwezigen.”

Tijdens de presentatie bleek dat Sociale Media al een grote plek innemen binnen de bedrijven. “Men wil er allemaal iets mee doen; ook met betrekking tot jongeren. VOC zet zich eveneens in op alle Sociale Media-kanalen.” Wat Ivo echter frappant vond, is dat veel werkgevers het vervelend vinden dat jongeren in de pauze op hun telefoon zitten te kijken. “Regels over geen telefoon op de werkvloer kan ik me voorstellen, maar dan willen werknemers in de pauze juist alles bijwerken of bekijken. Ik vraag me af hoe je daar als bedrijf mee omgaat. Een uitwisseling van gehanteerde regels binnen bedrijven lijkt me een mooi vervolg.”

 

Na het lezen van deze blog enthousiast geworden over het werken met jongeren of wil je meer weten over hun leefwereld? Misschien is dit wat voor jou.

Created

Gerelateerde artikelen